Снимка: Radio Canada

Обядът на канадецът Пиеро Козентино бил внезапно прекъснат преди дни заради взрив. Никой не го е атакувал, а се оказало, че всъщност собствената му кола се е запалила.

Преди около година Пиеро си купил Hyundai Kona Electric. Над година той карал колата си без проблеми, до 26 юли.

Докато обядвал в дома си, противопожарната аларма се включила. Когато излязъл навън видял гъст дим да излиза от гаража му, пише insideevs.

Така канадецът може от първо лице да ви разкаже колко е трудно да се загаси литиева батерия. Козентино се опитал да загаси пожара с помощта на градински маркуч, докато чака пожарникари, но доста неуспешно.

Около 30 пожарникари се борили с огъня, докато потушат пожара. Според тях само колата може да е причина за огнената стихия.

Още по-странния факт е твърдението на шофьора на електрическата кола, че той не я е бил включил да се зарежда.

"Беше напълно електрически автомобил и нямаше нищо около него, което може да причини такава експлозия. Ще разследваме, заедно със собственика, за да разберем какъв е проблемът", обяснява пожарникар от Монреалската служба.

Когато огнеборците потушили огъня Пиеро видял истинските щети, които батерията на колата му е причинила. Експлозията буквално е захвърлила вратата на гаража на другата страна на улицата, а части от покрива на гаража са паднали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase